Малко хора знаят, че такава рутинна процедура като  в сервиза

...
Малко хора знаят, че такава рутинна процедура като  в сервиза
Коментари Харесай

Как сервизи мамят клиентите при смяна на масло?

Малко хора знаят, че такава рутинна процедура като  в сервиза също е обвързвана с избрани опасности. Те могат да се проявят дълго след " интервенцията ", когато лидерът към този момент е не запомнил за визитата в сервиза и да причинят доста вреди на колата. За това по какъв начин хитри майстори мамят елементарните жители в гонене на бързи пари, ви описваме в този момент.
Прочетете още
Да стартираме с обстоятелството, че има случаи в които маслото в автосервизите въобще не се сменя. И с цел да замаскират измамата, майсторите усърдно избърсват масления филтър и доливат масло. Методът работи отлично изключително при дами, които са си купили возила с дизелови мотори. Всъщност в такива коли смазката потъмнява съвсем незабавно. А дамата няма да отвори капака и да извади пръчката с цел да ревизира дали маслото е ярко, незабавно след промяната му.

Друг метод, не толкоз жесток е наливането на нискокачествено масло. В последна сметка доста сервизи го купуват в 200-литрови варели, които нормално се съхраняват в склад. В болшинството случаи това масло не е със същите добавки като марковото, пакетирано в туби, само че това не се вижда от клиента. Шофьорът несъмнено няма по какъв начин да разбере, че в мотора на колата му не е това масло, което е изискал.

Най-често става дума за машинация с марката на маслото. Наливат ви на ниска цена и споделят, че са поставили в мотора по-скъпо, марково. То има същия вискозитет и същите възможни правила от производителя. Тоест притежателят на колата няма да почувства нищо. Да, и със самия захранващ блок надали ще има съществени проблеми, тъй като производителите на по-евтини масла също към този момент вършат добър артикул. Трябва обаче да се вземе поради разликата в цената. Собственикът на колата си мисли, че е платил за " марково ", само че в реалност в мотора е на ниска цена, а сервизът ще прибере разликата, написа automedia.

И най-после, още един излъган трик. В доста сервизи маслото се актуализира посредством изпомпване през отвора на измервателната пръчка. За да се направи това, се употребява специфична апаратура. Но по този начин маслото не може да се изпомпа изцяло. Но по този начин в сервизите се пести време и част от самия консуматив. И водачът не подозира нищо. Това обаче е неприятно за мотора, тъй като много по-голяма част от остарялото остава вътре. С течение на времето това води до изхабяване на частите и разграждане на смазката.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР